Specialist in dieptereiniging

27-02-2023

Multi Project Services Facilities Facilities in Mettlach (Duitsland)

Op uitnodiging van Melchior Bras van Villeroy & Boch Nederland mocht Multi Project Services Facilities een delegatie sturen om de Sanitair fabriek in Mettlach en de servies fabriek in Merzig te bezoeken.

Ik kan wel zeggen dat een ieder van ons zeer onder de indruk was van de manier waarop wij in Mettlach zijn ontvangen en van alles wat wij daar hebben mogen bekijken.

Bij aankomst op kasteel Saareck werden we ontvangen met een zeer uitgebreide lunch om vervolgens naar het baumwipfelpfad-saarschleife te gaan waar we een op een hoogte van 42 meter hoogte een schitterend uitzicht hadden over de rivier de Saar en de ruïne van de burgcht Montclair. Hierna zijn we gaan winkelen in Mettlach bij de Factory Outlet waar een ieder van ons wel iets heeft kunnen scoren voor thuis. Na het baumwipfelpfad zijn we naar de Abdij gegaan, hier hebben we de vloertegels bewonderd die destijds ook zijn gebruikt op de Titanic. Echter hebben we niet alleen de producten uit het bijzonder rijke verleden van V&B gezien, maar ook de nieuwste snufjes op het gebied van sanitair, baden en douche vloeren.

 

Bij terugkeer op kasteel Saareck stond ons gezamenlijk met de firma Plieger een heerlijk wijnproeverij te wachten waarna er een diner volgde met ons eigen clubje. De nacht hebben we ook doorgebracht in kasteel Saareck waar één van de collega’s de kamer had met het eerste sanitair geproduceerd door de firma Villeroy & Boch.

 

Dag twee begon met een heerlijk ontbijt,  daarna op naar de sanitair fabriek. Hier kregen een rondleiding van Robert Blok en Andrea Wurth. ZEER indrukwekkend om te zien hoeveel ziel en zaligheid ieder personeelslid er inlegt om uiteindelijk ons sanitair te maken. Maar liefst 18 keer wordt iedere toiletpot en iedere wastafel gecontroleerd op afwijkingen en alleen de top stukken mogen door. Maar ook het proces vanaf de grondstoffen tot aan het sanitaire product is zeer indrukwekkend.

 

Na de sanitair fabriek was de serviesfabriek aan de beurt. Ook hier weer onder leiding van Robert Blok en Andrea Wurth. Wat direct opvalt is dat ook hier weer zeer veel tijd en aandacht besteed wordt aan elk stuk serviesgoed. Op ieder bord, kommetje schaaltje, enz. moet alles van a tot z goed zitten. Wat wij ook bijzonder vonden om te zien is dat veel van het serviesgoed nog met de hand wordt geschilderd, heel mooi om te zien.

O ja wat we niet mogen vergeten te zeggen is dat alles wat in de servies- of in de sanitair fabriek wordt afgekeurd gewoon weer terug gaat in het proces en opnieuw gebruikt wordt om sanitair of servies van te maken.

 

Na deze bezichtigingen zijn we voor de laatste keer terug gegaan naar kasteel Saareck waar wederom een uitgebreide lunch aangeboden kregen. Hierna zat het er echt op voor ons en werden de door onze gastheer Melchior Bras ons vanaf het bordes uitgezwaaid.

 

Heel veel dank aan de Villeroy & Boch familie die alle deuren voor ons hebben open gezet en ons van Multi Project Services facilities twee onvergetelijke dagen hebben bezorgt.

Melchior bedankt voor de uitnodiging en de twee leerzame en gezellige dagen, jullie zetten met recht een top product neer!

Groet

Mikal van Golen