HACCP in uitvoering dieptereinigings specialist

Multi Project Services B.V. en HACCP

Bij Multi project Services B.V. werken we via de regelgeving van de HACCP. Deze afkorting staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Elke bedrijf of organisatie dat zich bezig houdt met voedingsmiddelen dient deze richtlijnen toe te passen. Hierbij kunt u denken aan het bereiden en verwerken van voedsel, maar ook het verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen valt onder deze regelgeving. Deze risico-inventarisatie voorkomt gezondheidsrisico’s voor eindgebruikers. De specialistische reinigingen van MPS zijn een waardevolle aanvulling voor het HACCP-plan binnen uw bedrijf.

Wat is HACCP?

HACCP is een systeem dat verplicht is voor bedrijven die zich bedrijfsmatig bezighouden met voedingsmiddelen. Hierbij kunt u denken aan bedrijfskantines, sportverenigingen, restaurants of zorginstellingen. Een optimale hygiëne in professionele keukens speelt een grote rol bij de 7 kernprincipes van dit systeem. Deze moeten worden toegepast op de situatie binnen de eigen organisatie. Deze basisprincipes van het HACCP bestaan uit:

  1. Het inventariseren en helder maken van de mogelijke gevaren
  2. Welke maatregelen zijn er nodig om deze gevaren uit te kunnen sluiten
  3. Het in kaart brengen van de kritische grenzen voor deze risico’s
  4. Vaststellen hoe deze optimaal bewaakt kunnen worden
  5. Het uitwerken van correctieve acties per basisprincipe
  6. Het verifiëren van de HACCP-aanpak op basis van een periodieke controle
  7. Documenteren en registreren van de systeemopzet

De controle op de hygiëne en de naleving van de HACCP-regelgeving wordt uitgevoerd door de NVWA. Deze afkorting staat voor de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Als de regels met betrekking tot de hygiëne in bedrijfsmatige keukens niet worden nageleefd, kan er zelfs vervolging plaatsvinden. Het controleproces wordt dan ook in opdracht van de EU uitgevoerd.

Specialistische reiniging als aanvulling op het HACCP-plan

MPS is gespecialiseerd in het uitvoeren van diverse dieptereinigingen die de hygiëne in grootkeukens ten goede komt. In combinatie met het HACCP-plan binnen uw organisatie voldoet u daarmee aan de gestelde regelgeving. Gezondheidsrisico’s worden met een specialistische reiniging tot een minimum beperkt en zelfs voorkomen. Als organisatie kunt u tevens aantonen dat u zich actief bezighoudt met het beschermen van de voedselveiligheid.

Door onze jarenlange ervaring in het vak zijn wij dé specialist op het gebied van grootkeuken hygiëne. Hierbij kunt u denken aan het reinigen van bedrijfskeukens en de daarbij behorende vetafzuigsystemen. Ook voor een dieptereiniging van luchtbehandelingssystemen en het herstellen van geïsoleerde kanalen staan we graag voor u klaar. Naast het hygiënisch reinigen van bedrijfskeukens voeren we ook sanitaire dieptereinigingen uit. De dienstverlening van MPS zorgt voor een gezonde werkplek voor uw werknemers en een organisatie die voldoet aan de hygiënische regelgeving.