Specialist in dieptereiniging

Multi Project Services Facilities B.V.

Specialistisch laten reinigen van vetafzuigsystemen

In een professionele keuken is het specialistisch laten reinigen van vetafzuigsystemen van groot belang. Dit houdt de keuken van uw bedrijfskantine, sporthal of restaurant in optimale conditie en hygiënisch schoon. Daarnaast draagt een schoon vetafzuigsysteem bij aan een goede brandveiligheid en voldoet u aan de eisen die uw brandverzekering stelt. MPS is uw reinigingsspecialist op het gebied van vetafzuigsystemen.

Brandgevaar beperken met een schoon (vet) afzuigsysteem

Naast een optimale hygiëne draagt het laten reinigen van vetkanalen en het complete vetafzuigsysteem ook bij aan de brandveiligheid. Zeker voor grootkeukens binnen bedrijven is dit van groot belang. Vetafzetting, stof en andere vuilresten hopen zich eenvoudig op in de ventilator, de vetkanalen en de afzuigkap. Juist dan liggen gevaren in de keuken zoals brand op de loer. 

Naast een optimale hygiëne kunt u ook profiteren van een verbeterde brandveiligheid op de werkvloer. Verzekeringsmaatschappijen stellen zelfs hoge eisen aan de brandveiligheid in professionele keukens. De polis geeft aan dat het vetkanaal, de motor en de bijbehorende onderdelen jaarlijks gereinigd dienen te worden door een professioneel bedrijf. Daarmee voldoet de keuken van uw organisatie aan de regelgeving voor het reinigen van vetafzuigsystemen. Daarnaast bent u gedekt voor schade in geval van brand. Bij MPS voorzien we u na de reiniging dan ook altijd van een certificaat wat de schoonmaak van de kanalen bevestigd. Hiermee voldoet uw keuken aan de regelgeving voor het professioneel laten reinigen van vetafzuigsystemen.

Een goed gereinigde afzuiginstallatie de onderstaande voordelen met zich mee

Verzekeringsdekking bij schade door toedoen van brand.

Verbetering van de brandveiligheid binnen uw bedrijfskeuken.

Verlengt de levensduur van de installatie en houdt de capaciteit op peil.

Optimale hygiëne in de keuken en op de werkvloer.

Verbeterd de luchtkwaliteit in de werkomgeving.

Wanneer zijn vetafzuigkanalen vies?

Een dieptereiniging van het afzuigsysteem en de bijbehorende motor draagt bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit in de keuken. Daarnaast behoudt de installatie zijn capaciteit en wordt de levensduur verlengd. Toch is het niet altijd eenvoudig om te kunnen bepalen wanneer uw vetafzuigsysteem vies is. De kanalen kunnen behoorlijk vervuild zijn met vetresten zonder dat dit direct waarneembaar is. Een grondige inspectie is dan vaak noodzakelijk. De ervaren adviseurs van MPS voeren deze graag voor u uit. Tijdens het onderzoek wordt het betreffende vetafzuigsysteem aan een diepgaand onderzoek onderworpen. Uiteraard worden hierbij ook de vetkanalen en de motor geïnspecteerd op aanwezige vervuiling. Bij een inspectie ontvangt u altijd een uitgebreide fotoreportage. Aan de hand van deze bevindingen stellen we graag een op maat gemaakt reinigingsplan voor u op.

De reinigingsspecialist voor vetafzuigkanalen

Het dagelijks schoonmaken van de wasemkap of dampkap is niet afdoende om het vetafzuigsysteem hygiënisch schoon en brandveilig te houden. Bij MPS nemen we u deze zorg graag uit handen. Een specialistische periodieke reiniging van het vetafzuigsysteem houdt de keuken van uw bedrijf vrij van bacteriën, schimmels en vetophopingen. Een grondige dieptereiniging is tevens effectief als u de nare lucht wilt laten verwijderen uit het vetafzuigsysteem. 

MPS Multi Project Services

0180 - 63 82 85

0180 - 63 81 50

info@mpsgroep.nl