Specialist in dieptereiniging

Reinigen vetafzuigsysteem
28-06-2024

De onmisbare reiniging van vetafzuigsystemen: Waarom MPS Facilities de specialist is die u nodig heeft

Vandaag duiken we in een onderwerp dat essentieel is voor elke professionele keuken: het specialistisch reinigen van vetafzuigsystemen. Of u nu een bedrijfskantine, sporthal of restaurant runt, een schoon en brandveilig vetafzuigsysteem is cruciaal voor de optimale werking van uw keuken. Laten we ontdekken hoe MPS Facilities u hierbij kan helpen!

Waarom is reiniging van vetafzuigsystemen zo belangrijk?

Het vetafzuigsysteem in uw keuken speelt een belangrijke rol in het handhaven van een brandveilige en hygiënische werkomgeving. Vet, stof en andere vuilresten kunnen zich snel ophopen in het afzuigkanaal en de afzuigkap, wat niet alleen het brandrisico aanzienlijk verhoogt, maar ook de hygiëne aantast. Daarom is het essentieel om deze systemen regelmatig en professioneel te laten inspecteren en, indien nodig, te laten reinigen.

Daarnaast stellen verzekeringsmaatschappijen strenge eisen aan de brandveiligheid in professionele keukens. Jaarlijkse inspecties en reinigingen zijn vaak een vereiste om aan de polisvoorwaarden te voldoen en verzekerd te blijven in geval van brand. Bij MPS Facilities voorzien we u na de reiniging altijd van een certificaat en een fotoreportage die de schoonmaak bevestigen, zodat u aan alle regelgeving voldoet.

Hoe werkt onze inspectie?

Alles begint met een grondige inspectie van uw vetafzuigsysteem door onze ervaren adviseurs. Tijdens deze inspectie brengen we het systeem in kaart door:

  • De mate van vervuiling vast te stellen.
  • De loop en grootte van het systeem te analyseren.
  • De technische staat van het systeem te beoordelen.

We maken een schetstekening van het systeem en nemen foto’s om de huidige staat visueel vast te leggen. Op basis van deze gegevens stellen wij een gedetailleerde offerte op. Mocht het systeem brandveilig zijn, ontvangt u een fotorapportage en een certificaat voor de verzekering.

Onze reinigingsmethoden

Wanneer uit de inspectie blijkt dat reiniging noodzakelijk is, bieden wij verschillende methoden aan om uw vetafzuigsysteem weer in topconditie te krijgen:

  1. Handmatige reiniging.
  2. Borsteltechnieken.
  3. Chemische reiniging.
  4. Een combinatie van de bovengenoemde methoden.

Na de reiniging ontvangt u een fotorapportage en een certificaat van reiniging voor uw verzekering.

De reinigingsspecialist voor vetafzuigkanalen

Het dagelijks schoonmaken van de wasemkap of dampkap is niet voldoende om het vetafzuigsysteem brandveilig en hygiënisch schoon te houden. Bij MPS Facilities nemen we deze zorg graag uit handen. Onze specialistische periodieke controle van het vetafzuigsysteem houdt de afzuigkanalen brandveilig en in goede conditie. Een grondige reiniging is daarnaast effectief voor het verwijderen van nare geuren en kan de levensduur van het systeem verlengen.

Zekerheid voor uw keuken

Wilt u zich verzekeren van een brandveilig en goed functionerend afzuigsysteem? Laat dan MPS Facilities uw vetafzuigsysteem inspecteren en professioneel reinigen. Zo houdt u uw keuken brandveilig, hygiënisch en voldoet u aan alle eisen van uw brandverzekering.