Specialist in dieptereiniging

Multi Project Services Facilities B.V.

Herstellen van geïsoleerde kanalen

In een professionele keuken is het specialistisch laten reinigen van vetafzuigsystemen van groot belang. Dit houdt de keuken van uw bedrijfskantine, sporthal of restaurant in optimale conditie en hygiënisch schoon. Daarnaast draagt een schoon vetafzuigsysteem bij aan een goede brandveiligheid en voldoet u aan de eisen die uw brandverzekering stelt. MPS is uw reinigingsspecialist op het gebied van vetafzuigsystemen.

Glaswol als isolatiemateriaal voor geïsoleerde luchtkanalen

Glaswol is een veelgebruikt materiaal als het gaat om het isoleren van luchtkanalen. De bestanddelen van glaswol bestaan voornamelijk uit zand en gerecycled glas. Door de open structuur van het materiaal wordt de lucht door de aanwezige glaswolvezels ingesloten. Warmte wordt niet of nauwelijks afgevoerd omdat de ingesloten lucht niet kan circuleren.

Glaswol bezit dus uitstekende isolerende eigenschappen. Daardoor wordt dit lichtgewicht materiaal veelal ingezet voor het bekleden van luchtkanalen. Glaswol is tevens eenvoudig te verwerken, niet brandbaar en waterbestendig. De goede eigenschappen van het materiaal zijn de reden waarom glaswol veel wordt ingezet voor het bekleden van luchtkanalen. Ook de voordelige prijs van glaswol speelt hierin een grote rol. Toch kent dit isolatiemateriaal ook nadelen.

De nadelen van met glaswol geïsoleerde kanalen

Naast de vele voordelen van glaswol als isolerend materiaal, zijn er ook nadelen te noemen. Dit geldt zeker voor luchtkanalen waarin glaswol is verwerkt. Daar wordt slijtage veroorzaakt door de dagelijks passerende stroom van lucht. Bovenliggende vezels van het glaswol laten daardoor los en worden meegevoerd in de luchtstroom. Vervolgens worden ze via de luchtbehandelingssystemen verspreid over de werkvloer binnen uw bedrijf. De vezels veroorzaken op deze manier vervelende lichamelijke klachten.

Bij aanraking met de huid of de ogen zorgen ze voor irritatie en huidaandoeningen. Dit kan variëren van zere ogen tot een geïrriteerde huid. Het inademen van losse glaswolvezels kan tevens benauwdheid met zich meebrengen. Doordat de vezels zich makkelijk hechten aan kleding, kan het via de wasmachine ook op andere kledingstukken terecht komen. Uiteraard wilt u uw medewerkers niet blootstellen aan verontreinigde lucht door glas of steenwolvezels. Het herstellen van geïsoleerde kanalen kunt u dan ook met een gerust hart aan MPS overlaten.

Hoe gaat het herstellen van geïsoleerde kanalen in zijn werk?

Om de lucht binnen uw onderneming zuiver en schoon te kunnen houden is het laten herstellen van de luchtkanalen noodzakelijk. Zeker als deze bekleed zijn met glaswol is dit van groot belang. Bij MPS herstellen we de beschadigde isolatiematerialen in de kanalen op effectieve wijze. Door het materiaal te sealen worden de vezels vastgehecht aan de oppervlakte. Daardoor ontstaat er een geheel nieuwe en compacte toplaag.

Het gespecialiseerde fixeermiddel dat wordt toegepast is wit van kleur. Daardoor is het verschil na de herstelwerkzaamheden duidelijk waarneembaar. Dit maken we u toonbaar aan de hand van een foto en filmreportage die na de behandeling wordt gemaakt. 

De specialist voor het herstellen van geïsoleerde kanalen

Het laten herstellen van geïsoleerde luchtkanalen verbeterd de luchtkwaliteit op de werkvloer en binnen uw onderneming. Eventuele klachten naar aanleiding van rondzwevende glaswolvezels, zoals een geïrriteerde huid en ogen, verdwijnen. Op deze manier biedt u de werknemers binnen uw organisatie weer een gezonde werkplek.

MPS Multi Project Services

0180 - 63 82 85

0180 - 63 81 50

info@mpsgroep.nl