Herstellen geïsoleerde kanalen

side-bar-isolatiekanalen

Isolatiemateriaal.

Een van de meeste gebruikte isolatiematerialen in Nederland is glaswol. Dit is ook niet vreemd als je bedenkt dat glaswol niet duur is, het zeer goed isoleert en ook uitstekend en makkelijk in smalle ruimtes kan worden verwerkt.

Wat is glaswol?

Glaswol is een product gemaakt van zand en gerecycled glas. De structuur van een glaswoldeken is zeer open. Lucht wordt ingesloten tussen de vezels en kan dus niet circuleren waardoor warmte slecht afgevoerd kan worden wat in dit geval positief is, er ontstaat op deze manier een goed isolerende luchtlaag. Glaswol bestaat vooral uit lucht waardoor het licht is, niet brandbaar, niet oplosbaar in water en eenvoudig te verwerken.

Nadelen van glaswol.

Glaswol heeft veel voordelen, maar ook nadelen. Het is niet prettig om mee te werken, als er met glaswol wordt gewerkt komen er vezels vrij. Dit gebeurt in de luchtkanalen door slijtage van de toplaag. Doordat er in uw luchtkanalen dagelijks een luchtstroom gaat slijt de toplaag waardoor losgekomen glasvezels meegevoerd kunnen worden door de ingebrachte lucht. De glasvezels kunnen op de huid of in de ogen komen, of worden ingeademd. Kleding die verontreinigd is met glas- of steenwolvezels, kunnen huidaandoeningen veroorzaken, tijdens het wassen in de wasmachine kan dit op andere kledingstukken terechtkomen.

Voorkomen van losse glaswolvezels in de luchtkanalen.

Multi Project Services is in staat om beschadigde isolatiematerialen in uw luchtkanalen te sealen waardoor loslatende vezels weer worden vastgeplakt op de ondergrond en er weer een solide nieuwe toplaag ontstaat. Wij doen dit met een fixeermiddel dat wit opdroogt, hierdoor ontstaat er een duidelijk beeld dat wij door middel van een foto / film rapportage na de behandeling aan u kunnen tonen. Na de behandeling zullen klachten die veroorzaakt werden door rondvliegende isolatievezels verdwijnen en zal de luchtkwaliteit binnen uw organisatie verbeteren.